Istoria contemporană


Istoria contemporană este un subiect destul de controversat între istorici, aceştia având păreri împărţite în legătură cu perioada pe care o studiază istoria contemporană.
Istoricii sunt împărţiţi în mai multe tabere atunci când vine vorba de perioada studiată de istoria contemporană, unii susţinând că istoria contemporană îşi are începuturile odată cu începerea Revoluţiei franceze şi a celei engleze, dar o altă parte dintre istorici susţine că istoria contemporană îşi are începuturile acum 80 - 90 de ani deoarece, conform "teoriei" lor, istoria nu este contemporană dacă nu mai există martori ale evenimentelor din perioada studiată. Astfel, această categorie de istorici susţine că istoria contemporană îşi are începuturile în jurul Primului Război Mondial.

Am ales să vă prezentăm istoria contemporană începând de la Revoluţia engleză, făcând o prezentare a iluminismului şi a absolutismului luminat deoarece aceste două noţiuni au avut influenţe pe termen lung în civilizaţia europeană.

2 comentarii:

 1. Bună ziua!
  Nu ştiu cine sunteţi dumneavoastră. Aş citi cu interes materialele pe care aţi făcut efortul să le postaţi, dacă, fireşte, aţi avea amabilitatea şi politeţea necesară şi ne-aţi face cunoscută identitatea dumneavoastră , cu tot ce presupune aceasta nu ca localizare geografică sau CNP, ci ca ,,localizare" culturală, ştiinţifică , de orientare politică, religioasă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu cred că sunt relevante aceste informații.

   Sau mă credeți atât de drăguț încât vreți să mă cunoașteți? Lăsați-mi un mail și vă voi trimite informații despre mine, dacă vă interesează, o scurtă descriere și câteva poze cu mine. :)

   Gluma-i glumă, dar nu înțeleg de ce ați dori aceste detalii.

   Nu sunt adeptul niciunui partid, sunt creștin, restul detaliilor după ce vă prezentați argumentele.

   Ștergere

Va rugam sa postati comentarii la subiect pentru ca altfel nu vor fi aprobate.